Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Reis med barn

Tenerife er et trygt og godt sted for barn. Strandpromenaden i Los Cristianos og Playa de las Américas er bred og lett å kjøre på med barnevogn. Her og der er det klatrestativ og trampoliner for litt større barn. Strendene er barnevennlige, og det finnes en lang rekke utfluktsmål for hele familien.

Barn er veldig velkomne på restaurantene. Kelnerne prater med de minste og gir gjerne en slikkepinne til de litt eldre barna. Det er lett å finne noe som barn liker å spise, for eksempel pommes frites, hamburgere eller kylling. Mange typer spansk tapas pleier også å falle i smak hos barn, for eksempel tortilla. Kall den potetomelett, så er det lett å forstå hva det er.

Barnemat og bleier
Bleier av alle slag får man kjøpt i dagligvarebutikker og velutstyrte apotek. Billigst handler du på Mercadona og Hiperdino. Sammenlignet med Norge er utvalget noe mer begrenset. Både grøtpulver og fruktpureer inneholder gjerne sukker. Ferdiggrøt finnes ikke – i stedet blander man grøtpulver og morsmelkerstatning.

Barnevogner og barnestoler
En del restauranter på turiststedene har barnestoler, men det er snarere unntaket enn regelen. De store bilutleiefirmaene leier ut barneseter, men man bør reservere dem i god tid. Barnevogner som ligner de norske, er et sjeldent syn på Tenerife. Her bruker man i stedet paraplyvogner, som er mer praktiske i varmen.

Lekeplasser
Lekeplassene har ikke like høy standard som de norske. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men sjekk likevel om husker og sklier virker ok før barna setter i gang. Spanske barn og deres besteforeldre møtes gjerne på torget foran kirken. Her sparker barna ball, sykler og spiller DS – mens de eldre drøfter dagens og gårsdagens hendelser.

Insekter og dyr
På Kanariøyene finnes det verken farlige insekter eller slanger. Mygg forekommer, men de er sjelden noe problem på turiststedene. Kjøp eventuelt en av de effektive myggmaskinene som kobles til veggkontakten. Men husk at middelet som brukes i myggmaskinene er sterkt og derfor forbudt i Norge. Vær forsiktig om du er allergisk, og slå av myggmaskinen når du legger deg. 

Fornøyelsesparker

Loro Parque
En dyrepark som ligger i Puerto de la Cruz. Den er vel verd et besøk. Her er Europas største samling av papegøyer. Parken byr på show i verdensklasse – med delfiner, sjøløver, papegøyer eller parkens siste nyhet, spekkhuggershow. Gå rundt i parken og nyt naturområdet som er bygd opp rundt omkring. Her finnes også restauranter og suvenirbutikker. En heldagstur for hele familien som kan anbefales.

Siam Park
En stor og påkostet park på syd Tenerife. Den gir en helt ny dimensjon på begrepet badeland. Det er Europas største temapark for vannleker og heftig ferieeventyr for hele familien. Her finnes herlige vannrutsjebaner, morsomme lekeplasser, Tropical River og en fantastisk hvit sandstrand. Hele parken er Thailand inspirert og du kommer rett inn i en eventyrlig og eksotisk verden fylt med Orientens mystikk.